ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

01

НИСКИ ТРОШОЦИ ЗА ЖИВЕЕЊЕ

Ако живееш во Mакедонија и имаш разумен приход од друго место, може да живееш исклучително добро во Македонија, за помалку од отколку што би било на друго место во Европа.

Животот е полесен во Северна Македонија

02

СИГУРНИ И БЕЗБЕДНИ

Стапките на криминал се ниски, можете слободно и безбедно да се движите низ земјата, без да се грижете за нешто. Според безбедносниот индекс на списанието Global Finance, Северна Македонија е рангирана на број 59 на "Најбезбедните земји во светот". (https://www.gfmag.com/global-data/non-economic-data/worlds-safest-countries-2019)

Мирна околина

03

ОБРАЗОВАНИЕТО Е ВАЖНО

Постојат различни училишта во Северна Македонија кои имаат богата историја. Учениците имаат пристап до квалитетно, удобно и мирно опкружување. Срдечноста на луѓето од Северна Македонија и космополитскиот начин на живот, оваа убава земја ја прави добра опција.

Светла иднина

04

Мултикултурен Микс

Како доселеници, лесно е да се прилагодите во животот во Н. Македонија, бидејќи прифаќањето и почитувањето се дел од националната свест. Ако сте подготвени да излезете, да запознавате нови луѓе и да ја прифатите вашата нова земја, Н. Македонија е подготвена да ви возврати со прифаќање.

Акцентирајќи ја Разновидноста

05

Прекрасна и природно богата

Неверојатно прекрасни пејзажи кога ќе заминате од Скопје, одлично за пешачење, планинарење и планински велосипедизам. Скијачки области се блиску- во Маврово или Попова Шапка. Охрид. Халкидики е исто така доволно блиску да ги поминува вашите летни викенди покрај море.

Уживајте во надворешниот простор

06

Кулинарна Култура

Северна Македонија всушност има изненадувачки софистицирана кулинарна сцена. Повеќето работи се органски и локално произведени. Работите за што ќе платите прескапо во други земји се произведуваат природно како стандард овде.

Земја на вкусови

Ви стоиме на располагање

Дали сакате да бидете известени на новостите, настаните и понудите на Diamond Скопје?

Внеси одговор: 1 + 100 е еднакво на: